Правда і міфи про придатність до вживання грибів
Осінь – період, коли ми масово йдемо до лісу й збираємо гриби. Хтось
робить це зі «спортивного інтересу», а для іншого це – значна допомога у
харчуванні. Як би там не було, але щороку зведення з надзвичайних подій
рясніють повідомленнями про отруєння грибами. Для де- кого такий обід
закінчується фатально. До того ж, отруюються не лише неїстівними
грибами, до хвороби і навіть смерті можуть призвести і їстівні, якщо їх
зібрати поблизу шосейних доріг, великих металургійних підприємств. Адже
гриби мають здатність нагромаджувати у собі отруйні речовини з повітря і
грунту та зазнавати біохімічних змін. Існує багато версій щодо
придатності грибів до вживання.